Hur avslappningsövningar kan hjälpa inför födseln

pexels-elina-fairytale-3822647

Övningar för avslappning spelar en avgörande roll inför förlossningen av flera viktiga skäl. Förberedande avslappningstekniker kan vara till hjälp för att minska stress och ångest, främja en positiv förlossningsupplevelse och stödja fysisk och mental hälsa både före och under förlossningen.

Här är hur avslappningsövningar kan hjälpa inför förlossningen:

Stressreduktion

Att föda kan vara fysiskt och emotionellt utmanande. Att lära sig och praktisera avslappningsövningar hjälper till att minska nivåerna av stress och ångest. Stress kan påverka förlossningsarbetet och försvåra smärta, därför är förmågan att slappna av bra att ha med sig in i födandet. 

Smärtlindrande

Avslappning kan fungera som naturlig smärtlindring. Genom att fokusera på andningen och minska spänningar i kroppen kan avslappning hjälpa till att minska smärta och öka förmågan att hantera den.

Förbättrad sömn

Avslappningsövningar kan bidra till att du sover bättre under graviditeten. Vi vet alla hur en god natts sömn ger både mer energi och uthållighet, men att sova bra kan verkligen vara utmanande som gravid. Prova olika avslappningstekniker och hitta någon som du gillar. 

Kontakt med kroppen

När du tränar avslappning lär du dig att bli medveten om din kropp och lyssna på dess signaler. Det kan vara särskilt användbart under förlossningen när kroppen går igenom intensiva sensationer och förändringar.

Fokus och klarhet

Avslappningsövningar kan även stärka ditt fokus och din mentala klarhet. Det kan vara bra att ha både under graviditet och under födseln då du kan behöva fatta viktiga beslut.

Andning

Många avslappningsövningar inkluderar andningstekniker. Att lära sig kontrollera andningen är viktigt under förlossningen eftersom det kan hjälpa till att hantera smärta och främja avslappning.


För att dra nytta av avslappningsövningar är det viktigt att träna regelbundet inför födseln. Kroppen älskar igenkänning och lär sig. Det kan även vara bra att inkludera partner eller stödperson i övningarna så att de kan stödja dig under förlossningen. 

Vilka avslappningsövningar gillar du?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar